Duyurular
Ana Sayfa / Genel / 1999 Doğumlular Ne Zaman Askere Çağrılır? Ne Zaman Askere Giderim

1999 Doğumlular Ne Zaman Askere Çağrılır? Ne Zaman Askere Giderim

Askere alım işlemleri 1111 Sayılı Askerlik kanunu ile düzenlenmiştir. Bu kanunda;
Askerlik çağı her erkeğin nüfus kayıtlarında yazılı olan yaşına göredir ve 20 yaşına girdiği yılın Ocak ayının birinci gününden başlayarak 41 yaşına girdiği yılın ocak ayının birinci gününde bitmek üzere en çok yirmi bir yıl sürer. Bu süre, Genelkurmay Başkanlığının göstereceği gereklilik, Millî Savunma Bakanlığının teklifi ve Bakanlar Kurulu kararıyla beş yıla kadar uzatılabilir veya azalabilir.

Yani kanunlara göre herhangi bir özel durum yoksa 20 yaşına giren bireyler askere gitmek zorundadır ve bundan kaçamazlar. 1999 Doğumlu kişiler 2019 yılının Ocak ayından itibaren 20 yaşına girmiş kabul edilirler ve bu kişiler 2019 yılında askere alınmaya başlarlar.

Ülkemizde askere çağırılma işlemleri 4 farklı celp döneminde gerçekleşmektedir. Yani yılda 4 defa asker alımı yapılmaktadır. Asker alımları her yılın Şubat, Mayıs, Ağustos ve Kasım aylarında yapılmaktadır. Askere gitme zamanı gelen herkes bu aylardan birinde askere gitmek zorundadır. İstediğiniz zaman istediğiniz ayda askerliğe başlama gibi bir durumunuz yoktur. (Bakaya kalanlar hariç. Çünkü onlar yakalandıktan sonra 15 gün içinde gönderilirler. ) Askere gitmek isteyen kişiler celp dönemlerini iyi takip etmeli ve celp dönemlerine göre kendini ayarlamalıdır. Hangi ayda askere gitmek istiyorsanız o celp döneminin son başvuru tarihinden önce askerlik şubesine giderek muayene olmanız ve gerekli işlemleri yaptırmanız gerekmektedir.

Askerlik için son tarihler

Asker alımları yılda 4 kez yapılır.  Ülkemizde Şubat-hücre dönemi, maydanoz-mayıs dönemi, hücre-ağustos-celp dönemi ve Kasım ayında hücre-çömlek dönemi olmak üzere dört farklı celp dönemi temin edilmektedir.

Askerliğe gitmek istediğinizde askeriyeye başvurmak istiyorsanız, herhangi bir zamanda askeri hizmet için başvuramazsınız. Askerler Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenen şekilde 1 yıl içinde 4 ayrı dönemde askere gidecekler. Buna göre, bir yıl içinde belirlenen bu 4 farklı ay olan da Şubat, Mayıs, Ağustos ve Kasım aylarındadır.

Askerlik hizmetinin sunulması için son tarih 2019

1999’daki doğumların orduyu istedikleri zirveyi takip etmesi son derece önemlidir. 2019 zirvesinin son tarihleri ​​aşağıdadır;

Şubat 2019’da askeri hizmet için son tarih CELP Son Tarih: 30 Kasım 2019

Mayıs 2019 Askeri Atama Sonrasında Celp Son Tarih: 28 Şubat 2019

Ağustos 2019 Celp Dönemi son teslim tarihine kadar Son Tarih: 31 Mayıs 2019

Kasım 2019’da askeri harekat için son tarih CELP son tarihi 31 Ağustos 2019’dur.

 

Dikkat edilmesi gereken çok önemli bir not:
Geri çağırma süresinden en az 2,5 ay önce, askerlik servisine gitmeli ve gerekli başvuru prosedürlerini başlatmalısınız. Arama için son tarihi karşılamayanlar bir sonraki dönem için orduya gitmelidir. Bu zirve sırasında CELP döneminin ordusuna katılma tarihini özleyen bir kişi için mümkün değil.

İlginizi Çekebilir!

2021 Yılı 2. Dönem Sözleşmeli Er Alımı Başvuruları Başladı

Milli Savunma Bakanlığı 2021 yılı  2.Dönemi gerçekleşecek olan  sözleşmeli er alımı başvurularını başlattı. Başvurular Personel …

2 Sorular

  1. Ben 1999 doğumluyum bu sene üniversiteye başladım.
    E devlette sorgulama yapınca şubeye gidiniz diyor.
    Üniversite bildirmemiş ben şubeye gidip bu tecil işlemini yapabilirmiyim
    Gerekli evraklar nedir acaba ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir